11 Aralık 2013 Çarşamba

Ortaçağ' ya Genel Bir Bakış ve İnançları

Bence Ortaçağ Avrupası cok önemlidir çünküy yeni bir çağın başlagıcı olmasından daha önemli Avrupan'nın tarihini değiştirmiş. Bugünkü Avrupa'nın böyle olmasını Ortaçağ Avrupa sağlamıştır.
Vatican


Kendi kendime düşünürken şeyi fark ettim çoğu insan 10 yıl öğrendiği şeyi unutur. Bu yüzden yer bakmadan önce size Ortaçağ da Avrupa'nın nasıl bir halde olduğunu, kimin yönetiğini, hangi dine inandıklarını anlatacağım.

Ortaçağ,Kavimler Göçü sonrası başlamıştır ve o sırada Avrupa da "feodalizim" dönemi başlamıştır.
Avrupa da yani batıda Katolik yaygındır bu yüzden papa ve klişe büyük bir önem oynamıştır devletin yapısında. Batı'daki en önemli yer Vatican'dır.



Kavimler Göçü sayesinde klişe "Skolastik" düşünceyi yayılmıştır. Skolastik düşünce her şeyin kitaba(İncil) göre uygun olmasını ister. Bu yüzden güzel sanatlar, okul eğitimi denetim altına alınır. Din ortaçağ da herşeydi ve insanlar dinin ve klişenin altında yaşıyordu. Avrupadaki normal insanlar (vergi ödemeyenler) her yıl klişeye aşar vergisi ödemek zorundaydı. Aşar vergisi bir yıl içinde ki kazançlarının onda birini vermektir.
Bu dönemde cadılara, büyücülüğe inanılıyordu. Bu yüzden Engizisyon Mahkemeleri başlatıldı. Bu mahkemeler simya, büyücülük ve cadılığa karşı yapılmıştı. Hemen hemen herkes birbirini simya yapmakla suçlayabilirdi ve kanıt olmadan yakılıp ve işkence yapılıp öldürülürdü. Bu mahkemeler yüzünden çok fazla suçsuz kişi öldürülmüştür.


işkence
cadıların akılması



işkence

 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder